المكونات/
- كوب من الفريك
- نص معلقه ص كمون
- نص معلقه ص قرفه
- نص معلقه ص كزبرة ناشفه
- نص معلقه ص فلفل اسود
- معلقه ص سمنة
- بصلة كبيرة مفرومه ناعما
- فص ثوم مهروس
- حبة من الطماطم مقطعه مكعبات
- معلقه ص ملح
- كوب من عصير الطماطم
- دجاجة كامله
- تنظف الفريك من الأتربة وغسله ثم نقعه بالماء الدفئ لمدة ساعه
- نضع فى وعاء الكمون والقرفة والفلفل والكزبرة والملح وتقلب
- نضع السمنه فى حله على النار ونضيف إليها البصل والثوم وتقلب حتى يذبل البصل
- نصف الفريك من الماء ويضاف إلى البصل وتقلب المكونات لمده دقيقتين ثم نضيف نصف كمية البهارات وحبه الطماطم المقطعه وتقلب
- نضيف إلى الخليط عصير الطماطم ويترك الخليط على النار لمده نص ساعه حتى تتفتح حبة الفريك
- نأخذ كوب من الفريك ونحشى بها الفرخه
- ندعك الفرخه بباقى البهارات من كافة الجوانب ونضعها فى صينية وتوزع عليها عصير طماطم
- ندخلها الفرن على درجة حرارة180درجه حتى تسوى الفرخه وتأخذ اللون الذهبى من جميع الجوانب
- نسكب الفريك فى طبق التقديم ونضع عليها الفرخه المحشيه

اكتب تعليق لتشجيعنا على الكتابه