المكونات /
- 1دجاجه كامله
- 6حبات طماطم
- فصين ثوم
- بصلتين
- قرن فلفل اخضر
- ملح حسب الرغبه
- 3حبات بطاطس
- نصف معلقه من الفلفل الاسود
- نصف معلقه من بهارات الفراخ
- معلقه كبيره من الزبادى
- ورق لورى
- معلقه من الزيت
- نقوم بتتبيل اولا الدجاج
- نقوم ببشر بصله والثوم والفلفل ثم وضع الملح حسب الرغبه وربع معلقه من الفلفل الاسود و بهارات الفراخ ودعكهم جيدا ببعض
- ثم تقطيع حبه من الطماطم ووضعها على البصل ودعكهما جيدا ثم نضع معلقه الزبادى عليهما
- نقوم بتتبيل الدجاج بالتتبيله السابقه ثم وضعها فى الثلاجه 4ساعات ويفضل وضعها ليله كامله حتى تتشرب من التنبيه جيدا
- نقوم بتقطيع البطاطس الى حلقات
- فى صنيه فرن تدهن بمعلقه زيت ثم يوضع عليها حلقات البطاطس
- نقوم بتقطيع بصله إلى شرائح ثم وضعها على حلقات البطاطس
- نقوم بتقطيع باقى كميه الطماطم وضربهم فى الخلاط الكهربائى
- نضع عصير الطماطم على حلقات البطاطس ونقوم برش عليها ملح حسب الرغبه وربع معلقه فلفل اسود ويوضع بها ورق اللورى
- نقوم بااخراج الدجاج من الثلاجه ووضعها فوق البطاطس والبصل
- ندخل صنيه الدجاج بالبطاطس فى الفرن على درجه حراره هادئه حتى ينضج الدجاج بالبطاطس
- تشغل الشوايه لكى ياخذ الدجاج اللون الذهبى ويحمر
- يخرج صنيه الدجاج بالبطاطس من الفرن ويقدم ساخنا مع أرز بالشعريه


اكتب تعليق لتشجيعنا على الكتابه