المكونات/
- كيلو دقيق
- ملعقة ك بيكنج باودر
- نصف كيلو زبدة لينة بحرارة الغرفة
- ملعقة ك رائحة الكحك
- كوب حليب
- رشة ملح
- ملعقتين ك سكر بودرة
- ربع كوب سمسم محمص
- عجمية أو ملبن الحشو
طريقة التحضير /
- فى وعاء كبير نقوم بوضع به الزبده والسكر ونخفوقة بواسطة المضرب الكهربائى أو اليدوى حتى يصبح قوامها كريمى هاش
- فى وعاء آخر نضع به الدقيق والبيكنج باودر والملح والسمسم ورائحة الكحك ونقلبهم ببعض جيدا ثم نضعهم على السمنه ونبدء بعجنهم جيدا لحد ما يبقى كحبيبات الرمل المبلول ودى اهم خطوه بتفرق فى نعومه الكحك
- نقوم بوضع الحليب الى الخليط السابق ونعجن براحه تدريجيا حتى تحصلى على عجينه لينه سهله تشكيلها
- نقوم بتقطيع العجين إلى كرات متساويه ونتركها ترتاح ربع ساعه ثم نبدء بحشوها بالعجميه أو الملبن ونقفلها كويس ومشاكلها أما بقوالب الكحك أو بالمنقاش
- نقوم برص الكحك فى الصوانى ونسيب مسافه بين كل واحده والتانيه ويدخل الفرن على درجه حراره ١٨٠درجه لمده. ٢٠دقيقه

اكتب تعليق لتشجيعنا على الكتابه