المكونات/
- نصف كيلو من الجمبرى متوسط الحجم
- ٤فصوص ثوم
- بصلة متوسطة
- قرن فلفل اخضر او الوان
- نصف كوب من الكسبرة والبقدونس والشبت المفروم
- عصير ليمونه
- حبه من الطماطم
- نصف ملعقه ص كمون
- نصف ملعقه ص كسبرة ناشفه
- نصف ملعقه ص فلفل اسود
- نصف ملعقه ص بهارات سمك
- ملح حسب الرغبه
- بيضه+ربع كوب حليب+رشه فلفل اسود
- نصف كوب دقيق+معلقة كبيرة نشا
- نصف كوب بقسماط
- نصف معلقه صغيره بصل بودره
- نصف ملعقه صغيره ثوم بودره
- ربع ملعقه صغيره بابريكا
- نقوم بغسل الجمبرى جيدا وإزالة كيس الرمل ونقعه فى ماء وخل وليمون
- نقوم بوضع الثوم والبصل والفلفل وكوب الكسبرة والبقدونس والشبت وعصير الليمون والطماطم والبهارات والملح فى الخلاط وضربهم جيدا
- نقوم بتصفية الجمبرى ووضعه في التتبيلة السابقة وتقليبه جيدا ثم وضعه فى الثلاجه لمده ٣_٤ساعات حتى تتشرب من التتبيلة جيدا
- نقوم بخفق البيضه والحليب ورشه الفلفل الاسود مع بعض
- نخرج الجمبرى من الثلاجه ونضعه في خليط البيض وتقليبه جيدا ببعض
- نقوم بتجهيز التغليف بخلط الدقيق مع معلقة النشا ووضع الجمبرى به وتقليبه جيدا ثم نخلط البقسماط مع البصل البودره والثوم البودره والبابريكا جيد ونخرج الجمبرى من الدقيق ونضعه فى البقسماط ونضغط عليها جيدا بالبقسماط حتى تتماسك القشرة
- نضع الجمبرى فى زيت غزير على نار متوسطة حتى يسوى الجمبرى ويتحمر ويأخذ اللون الذهبى

اكتب تعليق لتشجيعنا على الكتابه